Tuskan hikeä, epätoivoa, riemua ja intoa: näin syntyi visuaalisen vaikuttamisen PowerPoint -kurssini

PowerPoint kurssi kuvaTämän verkkokurssin voi sanoa syntyneen mielekkäästä tekemisestä huolimatta välillä hiki otsalla ja tuskalla, mutta sitäkin suuremmalla innolla!

Vuosia sitten ollessani suuressa firmassa töissä  joku sanoi, että sopisin opettajaksi. Mielestäni se oli hauska vitsi.

Myöhemmin yrittäjänä jäin paljon miettimään tapoja auttaa pienyrittäjiä visuaalisuudessa, jonka tiesin vaikuttavan heidän myyntiinsä. Pikkuhiljaa istui idean poikanen. Toimisiko verkkokurssi? Saisinko aikaiseksi? Mitä verkkokurssin tekeminen vaatisi?

Menin tutun ohjaajan kurssille, niinhän itsekin opettaisin tekemään. Opettelemaan verkkokurssin tekemistä. Sain paljon eväitä. Muiden kurssilaisten projektit olivat hyvin erilaisia, mutta niin mielenkiintoisia! Huomasin pian, etten ollut suinkaan ainoa, jolla asiamäärän rajaaminen oli yksi suurimpia ongelmia.

Tarkoitus oli pian saada projekti kasaan. Ajattelin, että minulle tutusta aiheesta saan tehtyä tämän hyvinkin helposti. Kun yrityksellä oli koko ajan toimintaa, mielenkiintoisia projekteja tuli jatkuvasti ja yrityksen kulut oli kuitenkin katettava. En osannut irrottaa aikaa kaikesta muusta ja tehdä tämä ”purkkiin”:

Ja täytyy myöntää, että se ollutkaan niin helppoa. Mihin vetää raja? Mikä on sopiva pituus? Osaanko olla yhtään vakuuttava? Miten saan asian edettyä järkevästi? Haastattelin asiakkaita, ja yritin astua heidän saappaisiin.

Aika ei riittänyt. Sitten tuli sairasteluja. Asiakasprojekteja pystyin delegoimaan, mutta tämän halusin tehdä itse. Tästä oli muodostunut minulle jo unelma, enkä luovuttanut. Alitajunnassa työstin asiaa ja kirjoittelin tekstejä aina kun oli hetki aikaa.

Tein kurssia sängyssä, jos en yöllä pystynyt nukkumaan. Teppt piirroskuva intoin sitä sairaalassa. Lääkärit ihmettelivät läppäriä, joka oli kuin liimattuna lähelläni, olinpa miten kipeä tahansa. Kun jossain matkalla tuli inspiraatio, kirjoitin puhelimeen tekstiä. Kyllästyin kysymyksiin, koska kurssini on valmis. Minulle se oli sama kuin jollekin kysymys: ”Koska aiot mennä naimisiin?”

Tein myös, mistä varoitettiin: löysin koko ajan jotain, mitä halusin lisätä kurssiin sen sijaan, että olisin riisunut sitä.

Muistin yhdeltä videolta neuvon, joka meni jokseenkin näin: ”Riittää, kun tiedät enemmän kuin kohderyhmäsi asiasta, jota opetat. Vedä raja uuden tiedon jatkuvaan etsimiseen”. Se herätti. Aiheesta, jota rakastaa, haluaisi haalia aina vaan lisää tietoa ja ajattelee, että se tekee kurssin paremmaksi.

Keksin jakaa tietoa uuteenkin aiheeseen ja prosessissa syntyi jo seuraavan kurssin aihe, kun karsin sisältöä. Nyt viimeistelyn keskellä en malttaisi odottaa, että pääsen tekemään seuraavaa! Se tulee olemaan hyvää jatkoa, mutta tämä ensin.

JA NYT SE TULEE!

Tarvitset nopeasti toimivaa visuaalisuutta. Mitä teet? Sinulla on kolme vaihtoehtoa:

Graafinen suunnittelu

1. Palkkaa suunnittelija

Voit käyttää vuosia opiskeluun vapaa-ajallasi tai nopeita ohjelmia esim. somepostauksiin (ohjelmissa on hyviä pohjia ja visuaalisuuden kikkoja). Sinun pitää olla se, joka osaa soveltaa niitä omaan bisnekseen. Houkutus on tehdä hyvin eri näköisillä pohjilla eri viestintää, jolloin yhtenäistä yritysilmettä ei synny. Opiskelu tai ohjelmien käyttö paitsi vie paljon aikaa, on usein myös kallista.

Visuaalisuusopas

2. Opiskele itse

Graafisen suunnittelijan löytäminen on usein vaikeaa ja sille on hintalappunsa. Kiireessä se lempisuunnittelijasi voi olla kiinni muissa töissä ja uuden palkkaaminen on riskiä. Suunnittelijat eivät usein ole liiketoiminnan ammattilaisia ja sinun harteille jää tuloksen sopiminen liiketoimintaan ja kohderyhmään. Joskus suunnittelija ei saa kiinni ideasta, joskus se menee hyvin, mutta on kallista.

VISUAALISUUDEN IDEAT

3. Säästä aikaa ja rahaa - osta valmis kurssi

Nyt saat edullisesti paketin, johon on kerätty kaikki mitä tarvitset: mm. visuaalisuuden periaatteet, visuaalinen vaikuttaminen ostopäätöksiin ja tehokas ulkoistaminen Opit tekemään itse omaan bisnekseen myyntiä nostavaa visuaalisuutta ja tarvittaessa ulkoistamaan tehokkaasti. Valmiilla paketilla voit keskittyä vain olennaiseen ja kurssi on pieni sijoitus siihen nähden, kuinka paljon se voi vaikuttaa myyntiin ja säästää kustannuksia. Voit kokeilla ilmaiseksi ja perua kurssin jos haluat.

Nähdään kurssilla!

Coltrane Hassinen

Terkuin,

Coltrane Hassinen 
(kuva:Shanshan Gong)